top of page
bol plus.png

OVER ONS

Bij Creathlon zijn we gericht op de ontwikkeling van mensen. Want de samenleving is voortdurend in beweging. En dus moet je zelf dus ook in beweging blijven. Als het goed is, blijf je je leven lang leren. Niet alleen als je jong bent.

CO-CREATIE

WHY Basics en WHY Magazine zijn uitgaven van Creathlon, een creatief productiebedrijf met een grote diversiteit aan projecten en producten. Sommige producten maken we in opdracht van derde. Zo is WHY magazine ontstaan uit een initiatief van het Roelof van Echten College. WHY wordt in nauwe samenwerking met docenten ontwikkeld. Zo weten we zeker dat wat we maken aansluit bij de wensen van docenten en de belevingswereld van leerlingen. 

CREATHLON_LOGOkopie.png
logo-rveckopie.png

Creathlon maakt lesprogramma's, methodes en magazines gericht op sociale ontwikkeling, burgerschap, emotionele intelligentie, levensbeschouwing, religie en filosofie. Essentiële 'soft skills' in een wereld die steeds meer digitaliseert en individualiseert! Wij leveren lesprogramma’s, methodes en magazines zowel in print als digitaal, indien gewenst ook op maat. 

Het Roelof van Echten College in Hoogeveen is een pionier in vakkenintegratie. Zij voerden een aantal jaren geleden het vak 'GMF' in: een combinatievak van godsdienst, maatschappijleer en filosofie. Daarbij vroegen ze Creathlon om materiaal te ontwikkelen dat bij dit combinatievak past. Dit groeide uit tot een samenwerking waarin docenten en materiaalmakers samen passend materiaal maken.  

plusje.png

Ook meedenken over WHY Basics en/of Magazine? We zijn op zoek naar koplopers die willen instappen als ontwikkelschool. Neem contact op voor meer informatie. 

Co-creatie
Waarom WHY?

WAAROM WHY?

Vind je ook dat we op school meer en beter aandacht moeten schenken aan burgerschap? De minister vindt van wel! Als we om ons heen kijken kunnen we het alleen maar met hem eens zijn. Maar er is bedroevend weinig materiaal dat motiverend en toegankelijk is voor de leerlingen. Daarom maken wij WHY. 

Want dat is de kernvraag: Waarom!

  • Waarom scoren Nederlandse jongeren zo slecht op burgerschap?

  • Waarom wordt er zo veel gescholden en gepest op sociale media?

  • Waarom hebben zoveel jongeren al vroeg een burn-out?

  • Waarom zijn leerlingen soms zo lastig te motiveren?

  • Waarom gebruiken we zoveel verschillende methodes voor verwante vakken?

bottom of page